Comparatia intre acidul glicolic si acidul salicilic

V-ați gândit vreodata cand ati citit ingredientele de pe un anumit produs, sau ingredientele-cheie de pe site, care este de fapt importanța acizilor enuntati?

Blogul de astăzi este doar intre doi acizi: Acidul Gligolic si Acidul Salicilic.

Mai pe scurt, care este avantajul unuia față de altul, importanta, diferentele, avantajele si dezavantajele… un fel de meci de box intre acizi. 

Inainte de  a intra in analiza, este bine de stiut ca daca acesti acizi sunt utilizati corect si corespunzator, fiecare dintre ei pot oferi o serie de beneficii pentru pielea dumneavoastra. Va intrebati de ce am ales acesti acizi? Ei bine, deoarece sunt cei mai comuni din gama de ingrijire a pielii.

Comparatia intre acidul glicolic si salicilic

1. CE ESTE acidul SALICILIC?

Unul dintre beta-hidroxizii de origine vegetala ce se gaseste natural in frunzele de Gaultheria si in scoarta mesteacanului dulce. La baza fiind o molecula lipofila, insemand ca este atras de lipite ceea ce face sa se amestece mai bine cu uleiul decat cu apa. Acest acid este benefic in produsele de ingrijire a pielii, mai ales daca sunteti predispusi avand o piele grasa. Alt rol important fiind de a indeparta murdaria acumulata, sebumul, substantele nedorite si porii, utilizat si pentru scopuri antiinflamatorii.

CE ESTE  acidul GLICOLIC

Acesta face parte din alfa-hidroxi, chiar daca NU are proprietati de patrundere in profunzime, acesta poate oferi o curatare delicata dar eficienta, ducand inspre o senzatie de calmare la suprafata pielii. In componenta naturala fiind una dintre moleculele trestiei de zahar. Glicolicul este unul dintre cei mai blanzi acizi care se gasesc in listele de ingrediente pentru ingrijirea pielii, oferind totusi proprietati exfoliante excelente.

2. CÂND să utilizăm acidul SALICILIC?

Daca ai probleme conexe sau esti predispus la pori infundate, acidul salicilic este acidul de care tu ai nevoie, deoarece patrundere adanc in piele, un exemplu de produs poate fi:

CENTELLA MILD CLEANSING FOAM- O spumă de curatare blanda infuzata cu 49,9% extract de centella pentru a curata impuritatile fara a provoca iritatie aspra pielii, fiind infuzat cu 0,2% acid salicilic pentru a indeparta celulele moarte si a mnimiza aspectul porilor, de asemenea contribuie la calmarea si hidratarea pielii.

CÂND să utilizăm acidul Glicolic

Este recomandat sa utilizati acidul glicolic prin peeling facial, acest tip de acid este foarte util atunci cand indepartam stratul superior de celule moarte ale pielii prin exfoliere delicate. Procesul in cele din urma ajuta la cresterea si reinnoirea celulelor vii pentru un aspect mai luminos si mai intineresc, acest tip de acid este frecvent utilizat in rutinele de ingrijire a pielii si pentu cei cu acnee

BUBBLE TONER GREEN PLUM + AHA- Tonerul de la Beauty of Joseon, este imbogatit cu ingrediente naturale Hanbang (cocktail de plante medicinale din Coreea de Sud) care ajuta la obtinerea unui ten stralucitor. Avand o consistenta de spuma, are un efect revigorant asura pielii fiind foarte usor de aplicat. Continte acid gliacolic alaturi de o solutie exfolianta delicata ce contine 25% apa din prune verzi.

3. AVANTAJUL acidului SALICILIC

Unul dintre avantajele sale este că, chiar daca este unul dintre cei mai puternici acizi beta-hidroxi, cand este folosit corect, nu are acelasi efect de uscare a pieli ca alte ingrediente similare, prin urmare acest lucru il face sa fie o alegere superba pentru oricine are pielea mixata sau care poate suferi de eruptii acneice regulate.

AVANTAJUL acidului GLICOLIC

Cele mai bune modalitati de a utiliza acidul glicolic este cand vizati semnele de imbatranire mai ales in jurul ochiilor, buzelor si in alte zone ale pielii delicate, pentru ca alfa-hidroxi-acizii sunt mai blanzi decat partenerii lor beta-hidroxi, acestia fiind ideali pentru serurile tintite.

4. CARE ESTE POTRIVIT PENTRU PIELEA DUMNEAVOASTRĂ?

Uite-ne si in pragul intrebarii dupa o analiza intre cei doi acizi. Cum imi pot da seama care este benefic pentru tipul meu de piele? Este intrebarea ce te framanta in aceste momente. Raspunsul se afla in urmatoarele randuri.

Rezultatul pielii depinde de o multime de factori, unii interni altii externi, in general acidul salicilic dar si acidul glicolic amandoi au un efect de reducere a aspectului si roseatei acneei, DAR  beneficiile antiinflamatorii pe care le ofera acidul salicilic  il face sa fie invingator in aceasta comparatie.

Insa daca ne referim la cazul peelingurilor chimice, poate fi utilizat atat acidul salicilic cat si cel glicolic, abordarea usor mai agresiva a acidului salicilic poate fi potential mai uscacioasa pentru piele decat acidul glicolic.

Daca intentionezi sa folositi peelingurile chimice in mod regulat, acidul glicolic este alegerea cea mai potrivita, dar pentru o abordare punctuala si tintita a anumitor probleme ale pielii, acidul salicilic mai agresiv poate fi preferat de dermatolog

CONCLUZIE:

Consider ca fiecare acid are rolul sau important asupra pielii, si nu putem face o comparatie atunci cand fiecare are scopul lui pe ceea ce este determinat sa ofere si sa aiba utilitate. Personal, consider ca ambii acizii au iesit la egalitate, fiecare si-a prezentat avantajul si scopul si mai ales cand poate fi utlizat.

Pana la urmatorul #WowBlog, echipa va ureaza sa aveti grija la sanatatea tenului si sa ne spuneti….. voi care acid credeti ca a iesit invingator? 

Lasa un comentariu