Exfoliere: ce trebuie sa stii?

Exfoliere este procesul de indeparta celulele moarte (celulele pielii se reinnoiesc la fiecare 28 de zile) care se afla in stratul superior al pielii, ajuta la micsorarea porilor.

Exista 2 tipuri de exfoliante: fizice, care poate fi facuta mecanic (scruburi sau microdermabraziune), dacă sunt folosiți incorect, pot avea un efect destul de dăunător asupra pielii. Dacă se aplică prea multă presiune, se pot crea microfisuri care vor distruge treptat echilibrul pielii. Dacă ai pielea sensibilă sau suferi de cuperoză, aceste produse pot fi destul de agresive. Acest tip de exfoliere este mai potrivit pentru corp, întrucât îndepărtează suprafețele de piele uscată sau aspră. Si chimice, prin folosirea unor acizi ( AHA, care sunt ideali pentru tenul uscat, sensibil și predispus la roșeață; BHA, care sunt recomandați pentru tenul gras, predispus la acnee) si enzime. Exfolierea enzimatică este o modalitate benefică, naturală, de a curăța porii, de a elimina excesul de uleiuri și de a elimina pielea uscată și moartă.

  • Cele mai populare acizi AHA sunt: acidul glicolic si acidul lactic. Ei nu doar că vor avea efect de exfoliere asupra structurilor superioare ale pielii, dar, de asemenea, vor elimina excesul de grăsime, care se adună în pori. 
  • Acizii BHA (acidul salicilic) contin molecule solubile in ulei si pot patrunde mai adanc in piele si pori. Acizii BHA sunt potriviți pentru persoanele cu ten normal sau gras deoarece au efect de uscare. De asemenea, are efect antibacterian și antiinflamator. 

*Sfat: exfoliază-te mereu seara! Astfel pielea ta va avea suficient timp pentru regenerare și vei începe ziua cu un ten radiant. 

Cel mai bun exfoliator pentru tipul tău de piele:

 Există o mulțime de ingrediente și produse exfoliante pentru exfoliere. Pentru a găsi opțiunea perfectă pentru tine, este important să iei în considerare tipul și problemele tale de piele.

  1. Ten uleios

Secretul este de a găsi ingrediente care vizează bacteriile care provoacă producția de ulei în timp ce hidratează încă pielea.

Some by Mi AHA/BHA Miracle Toner

Tonerul Some by Mi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Toner are doar combinația potrivită de exfolianți chimici - AHA, BHA - care elimină excesul de sebum și îndepărtează celulele moarte ale pielii. De asemenea, conține extractul de apă din arborele de ceai pentru vindecare și calmare.

 

  1. Ten uscat

Pielea uscată poate avea tendința să se simtă aspră și deshidratata, indiferent cât de mult o hidratezi. Acesta este motivul pentru care este atât de important să exfoliați acest tip de piele, astfel încât celulele moarte ale pielii să fie îndepărtate și serurile hidratante să poată pătrunde mai bine pe suprafață.

 Dischete exfoliante cu vin | Neogen

Dischetede la Neogen Bio-Peel Gauze Peeling cu vin, care conțin acid glicolic și acid lactic pentru a exfolia pielea uscată, și resveratrol pentru a preveni liniile fine și ridurile care pot fi mai proeminente pe tenurile uscate. Glicerina și acidul hialuronic sunt incluse alături de acești acizi puternici pentru a adăuga o parte de umiditate înapoi în piele. 

  1. Ten mixt

 Pentru ten mixt produs cel mai bun sun dischete de la Neogen cu lamaie. Contin vitamina C si extract de papaya.

Neoegen dischete exfoliante cu lamaie

 

  1. Ten sensibil

Simptomele pielei sensibile  includ usturime, arsura, mancarime, iritatie sau senzatie ca pielea strange. Deseori sunt insotite de uscare si roseata dar nu intotdeauna. Pielea sensibila poate aparea la orice varsta si in toate tipurile de piele si poate implica atat corpul cat si tenul.

iunik lime peeling

Recomandam sa folositi fiecare produs cu mare grija si ca exfoliant perfect va propunem gel exfoliant de la iUNIK cu 5 extracte de fructe. Acest gel ultra-blând înlătură celulele moarte ale pielii și impurități fără a conține substanțe chimice dure care sa irite pielea. Experimentează acest cocktail de fructe și extracte botanice, care ajută la reînnoirea pielii. Impuritățile și celulele moarte se dizolvă ușor lăsându-vă pielea moale.

Lasa un comentariu