Ne protezeaza bb creamul de razele solare?

 Cremele BB ( Blemish Balm sau Beauty Balm), sunt produsele cosmetice care combină multiple funcții, având ca rezultat…un singur produs.  Apărut în Germania, câștigând teren în întreaga lume ca o alternativă ușoară asupra fondului de ten.

   BB cream-urile sunt create pentru a oferi hidratare, protectie impotriva radiatiilor solare, unifromizare a nuanței pielii și acoperirea imperfecțiunilor având chiar și proprietăți anti-îmbătrânire.

#wowskin, #blog, #bbcream, #purito, #missha, #purito,

   Ele sunt foarte ușor de aplicat, având o textură ușoară, oferind un aspect natural și proaspăt al pielii, însă atunci cand alegi un BB cream, este important sa verifici daca acesta contine factor de protectie solara (SPF) si ce valoare are acesta.

#wowskin, #blog, #bbcream, #purito, #missha, #purito,

   Unele BB cream-uri au un SPF scazut si nu ofera o protectie solara adecvata, asa ca este important sa alegi unul cu un SPF ridicat si sa il aplici in mod corespunzator, pentru a-ti proteja pielea de arsurile solare.

   Este important sa aplicati crema BB cu SPF cu cel putin 15 minute inainte de a va expune la soare si sa o reaplicati la fiecare 2 ore sau dupa ce ati transpirat sau ati inotat.

    Ne protejeaza cremele BB de razele solare

   Da, cremele BB conțin SPF, iar ele pot avea un SPF variabil de la 15 până la 50, însă cremele BB nu ne protejează doar de razele soarelui ci de radiațiile UVA ( care sunt asociate cu îmbătrânirea prematură a pielii.

    Cum ne protejează cremele BB de razele solare

    Ele funcționează prin utilizarea unor ingrediente chimice sau fizice ce acționează pentru a reflecta sau absorbi radiațiile UV, iată cum te protejează crema BB:

  1. a)  Prin filtrul fizic ( mineral): Conținutul de oxid de zinc și dioxidul de titan, ingrediente care se așează în mod unifrom pe suprafața pielii și acționează ca un scut fizic, reflectând radiațiile UV înainte ca ele să ajungă la piele.
  2. b)  Prin filtru chimic: Conținutul de avobenzona, octinoxat sau octisalat sunt ingrediente cu conținut de filtru chimic care absorb radiațiile UV și le transformă în căldură, reducând astfel cantitatea de radiații UV care ajung la piele

    Ambele filtre pot fi folosite împreună la o cremă BB pentru a spori protecție mai eficientă împotriva radiațiilor UV. 

#wowskin, #blog, #bbcream, #purito, #missha, #purito,

    De menționat faptul că cremele BB oferă protecție temporară, fiind nevoie să se reaplice periodic pentru menținerea nivelului de protecție, de asemenea, este nevoie să utilizați o cantitate suficientă de produs și să-l aplicați uniform pe întreaga față și alte zone expuse la soare

    Beneficiile unei utilizări de cremă BB:

  1. Hidratează tenul: Glicerina sau acidul hialuronic din creme, ajută la menținerea nivelului optim de hidratare a pielii, prin urmare o cremă bb e bună pentru o piele uscată sau deshidratată
  2. Oferă protecție solară: Protecția solară datorată SPF din creme ajută pielea în prevenirea arsurilor solare, îmbătrânirea prematură și riscul dezvoltării de cancer de piele
  3. Uniformizează tonul pielii: Au capacitatea de a uniformiza nuanța pielii și de a acoperi imperfecțiunile minore precum petele, cicatricile sau roșeața, oferă o acoperire ușoară sau medie, și creează un aspect natural și proaspăt al tenului.
  4. Consitență ușoară: Textura ușoară a cremelor te va face să te simți confortabil, mai ales la atingerea cu pielii, le va fi alegerea potrivită persoanelor ce doresc să evite un aspect greu pe piele.
  5. Conține ingrediente benefice pielii: Beneficiile ingredientelor din creme sunt orientate atât pentru sănătatea cât și aspectul pielii, ingrediente precum antioxidanți, vitamine, extracte naturale sunt substanțele ce pot ajuta proteja și revitaliza pielea
  6. Utilizare simplă: Ele sunt ușor de aplicat și folosit, integrarea lor în îngrijirea pielii este doar de câteva secunde și chiar pot fi folosite ca înlocuitor al fondului de ten sua ca bază de machiaj, oferind simultan îngrijire și acoperire ușoară

   De menționat faptul că beneficiile menționate pot varia în funcție de formulare și marca cremei BB pe care o utilizați, iar întotdeauna să consultați eticheta produsului pentru a înțelege nivelul exact de protecție solară oferit și să respectați recomandările producătorului în ceea ce privește aplicarea și reaplicarea produsului.

#wowskin, #blog, #bbcream, #purito, #missha, #purito,

    De asemenea sa va amintiti ca nici o crema nu ofera o protectie totala impotriva radiatiilor UV si sa evitati expunerea prelungita la soare, sa va protejati cu o palarie sau ochelari de soare si sa va acoperiti cu haine adecvate.

Lasa un comentariu